Министерството на младежта и спорта отбеляза за десета поредна година Международния ден на младежта. Той е обявен за такъв от Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) през 2001 г., а в България се чества на национално ниво от 2007 г. насам. Целта на събитието е да даде платформа за качествено младежко участие и овластяване на младите хора в България. Международният ден на младежта 2017 г. бе под наслов „България обича младите“, а Варна бе избрана за домакин, поради факта, че през 2017 г. е Европейска младежка столица. Официалните гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-министър Ваня Колева, кметът на Варна Иван Портних и областният управител на Варна Стоян Пасев.

През целия ден над 5000 човека взеха участие в събитията, организирани от ММС и Община Варна. Жителите и гостите на Варна имаха възможност да се включат в сутрешен крос, Зумба танци и Канго Джъмпс. За желаещите, които искаха да се научат да свирят, младежите от Rock school преподаваха уроци по китара и други инструменти. Част от програмата беше и пърформанс от световно известния художник Моно Петра, който за първи път в България представи своята интерактивна Пасибокс „Стая“ за рисуване и творчество. Над 30 бяха младежките организации, които представиха своята дейност чрез интерактивни игри по време на Младежкото изложение.

Честванията завършиха с много як концерт, в който участваха едни от най-популярните млади изпълнители на България. На сцената в Морската градина се качиха Кристиан Костов, който класира България на второ място на Евровизия 2017, поп певицата DARA, хип-хоп дуото Pavell & Venci Venc', финалистката в третия сезон на X Factor Невена Пейкова, братята Пламен и Иво и Михаела Маринова. Заедно с тях някои от най-успелите млади български спортисти - Невяна Владинова (художествена гимнастика), Мирела Демирева (лека атлетика), Радослав Янков (сноуборд), Станимира Петрова (бокс), Елица Янкова (борба) и Панчо Пасков (фехтовка) отправиха специални послания към присъстващите. Всички те бяха обявени за Младежки посланици на България. 

"Супер яко парти си спретнахме във Варна за Международния ден на младежта. На празника бяхме заедно със зам.-министър Ваня Колева, кметът на Варна Иван Портних и областният управител на Варна Стоян Пасев", написа във "Фейсбук" Красен Кралев: