Кубрат Пулев стана магистър в УНСС. От университета съобщиха, че боксьорът е завършил успешно избраната от него магистърска специалност „Политика и бизнес“.

„Той защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС", като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова, заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология", се казва в съобщението на УНСС.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Доц. Симеонова споделя, че групата, в която е бил Пулев, е била много силна.

"Присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък", разказа доц. Симеонова. 

Тя добави, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата. 

По думите на доц. Симеонова Кубрат Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за Щатите през май тази година, за да се бие с американеца Джери Форест, си изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

На защитата на дипломантите от специалност „Политика и бизнес“ присъства и проф. д-р Георги Янков - основател и дългогодишен ръководител на катедра „Политология“, заслужил професор на УНСС, понастоящем директор на Центъра за политологични изследвания. Той подари на Кубрат Пулев новата си книга „Сравнителни политически системи. Исторически и съвременни политически системи“. Тя е плод на дългогодишни изследвания и продължение на предходната мащабна монография „Политологичната мисъл от древността до наши дни“.

Кубрат Пулев и останалите дипломанти от магистърската специалност „Политика и бизнес“ в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Кобрата още от сега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до Америка.

Другата седмица той има нов мач - срещу Дерек Чисора (на 9 юли в "О2 Арена" в Лондон).