Хакерите, които успяха да се докопат до интимни снимки на съпругата на футболиста Павел Мамаев - Алана, започнаха вече да го шантажират, оплака се самият той в социалните мрежи. Припомняме, че преди около две седмици злоумишлениците публикуваха интимно голо селфи на брюнетката в банята, а сега твърдят, че имат още нейни фотоси в компрометиращи пози.

Сега обаче наглеците изложиха и конкретни претенции. За всяка една от снимките те искат по 20 000 долара, плюс месечна „рента“, представляваща процент от заплатата на футболиста, възлизаща на 2 млн. евро годишно. „Освен това те ни заплашват, че няма да ни оставят на мира и ще ни преследват цял живот“, проплака Алана Мамаева пред електронния сайт Life.ru.

Полузащитникът на Краснодар и руския национален отбор обаче заявил, че няма никакво намерение да се поддава на шантажа. „Павел ме увери, че изобщо не се притеснява от случващото се, продължава Алана, цитирана от "Монитор". - Каза, че щом искат, нека пускат снимките колкото и където си искат в интернет. Какво толкова? Освен това ние рядко влизаме в социалните мрежи, Особено Павел. Така че ни е взе едно.“

За всеки подобен кадър хакерите искат по 20 000 долара плюс процент от заплатата на играча всеки месец.

Жената на Мамаев освен това потвърди, че изложените в мрежата нейни голи снимки не са монтаж, а на тях действително е запечатана тя. „Не знам, дали ще се появи нещо, което да е фалшифицирано или не, но засега вксичко, което те са публикували, не е монтаж, а е истина. Няма какво да добавя. Ако се появи някакъв монтаж, задължително ще реагирам“, допълва футболната съпруга.

Както съобщи преди време Dni.ru, откровено селфи на Алана Мамаева се появи в разбития акаунт в Туитър на актьора Влад Соколовски. Хакерите предложили за продан цял пакет компромати срещу дамата, в който влизала и кореспонденцията й за последните няколко години, както и множество фото- и видеоматериали с еротичен характер. Освен това киберпрестъпниците твърдят, че жената на полузащитника по някое време е заработвала допълнителни доходи като проститутка.