Българският футболист Благой Георгиев беше задържан от карабинери, след като сгафи в Рим, където реши да заведе руската си половинка Есмер. Полузащитникът на Рубин (Казан) не води подготовка с тима, тъй като е контузен.

Италианските издания "Рома капитале нюз" и "Кориере адриатико" "гръмнаха" с новината, че Благо е задържан, разпитан, след което освободен.

"Пореден вандалски акт беше извършен срещу Колизеума в Рим - обект от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО - и този път отговорност носи български футболист", пишат двете издания.

"Рома капитале нюз" съобщава, че нарушителят е Благой Георгиев. Второто издание не посочва името на нарушителя, а само пише, че е 33-годишен.

Вчера Георгиев решил заедно с годеницата си да посети Колизеума в Рим. Когато двамата отишли там, българинът решил да издълбае с монета инициалите си на една от колоните на Колизеума, но бил заловен в момента на нарушението от охраната. Българският футболист бил задържан от карабинерите, които проверили самоличността му и регистрирали извършеното нарушение. След това той бил освободен. Монетата, с която било извършено нарушението, била конфискувана.

3_2.jpg