Антидопинговият прокурор на Италианския олимпийски комитет Тамаро Маело поиска лишаване от състезателни права за 2.5 години на бегача Девис Личарди, който използва изкуствен пенис при допингтест. Маело поиска и 2-годишна дисквалификации за всички видове спорт на Сара Малпети, която е помогнала на Личарди за измамата. Тя призна, че е купила предметът от интернет, а след това е помогнала за намирането на урината.

Делото ще се разгледа в Антидопинговия съд. Инцидентът с изкуствения пенис стана по време на допинг тест на Личарди след националното първенство на Италия на 10 000 м. Атлетът се опитал да използва чужда урина, поставена в изкуствения член.

„Те го хванаха с пенис в ръка. Не неговият, а пластмасов, който съдържа чужда урина“, започва материал в италианската преса, посветен на Денис Личарди. Италианецът не крие и не отрича, когато е спипан на място: „Да, държах това нещо в ръката си. Естествено, че ми е неприятно, дори темата е по-неудобна, отколкото самият факт, че става дума за допингконтрол.“

1_8.jpg