Президентът на шампиона и носител на Суперкупата на България Левски Лукойл - Тодор Стойков, събра отбора на вечеря след победата над Рилски спортист с 95:93. "Сините" спечелиха гостуването в Самоков, което беше отложен мач от 16-ия кръг на Националната баскетболна лига.

Домакините загубиха първата част, но спечелиха втората с 25:9 и на почивката се оттеглиха с преднина от 43:38. Двата отбора изиграха доста оспорвано второ полувреме. Избраниците на Константин Папазов взеха третата четвърт с 27:21, а четири минути преди сирената поведоха с 11 точки - 83:72. До края домакините продължиха да се борят, но не успяха да стигнат до обрат. Шест секунди преди края Мартин Маринов вкара тройка, за да намали пасива на Рилски спортист на две точки в крайния резултат. 

За Левски Лукойл шестима играчи завършиха с двуцифрен точков актив. По 17 точки реализираха Никола Маравич и Патрик Рембърт, с 14 точки и 6 асистенции приключи Божидар Аврамов, а по 11 точки вкараха Деян Иванов, Калоян Иванов и Христо Захариев. 

След успеха "сините" обърнаха по няколко бири, разпускайки на маса: