Григор Димитров спечели първи трофей за 2018 година. Това стана факт, след като Отборът на Европа се наложи над Отбора на света с 13:8 в битката за Лейвър Къп в Чикаго. Първата ни ракета и съотборниците му Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен и Кайл Едмънд куфяха след успеха, като Димитров буквално полудя, когато видя българката агитка на трибуните. Григор празнува със сънародници, които много му се радваха, още повече че той им отдели внимание и се снима за спомен с тях, както и не отказа автограф на нито един. 

Сред докосналите се до Димитров беше и Даниел Дженев, родом от Стралджа. Състудентът на Кирил Евтимов в УНСС живее в Чикато от няколко години със съпругата си Петя и двете им прекрасни деца. "Много сме щастливи, че се докоснахме до Григор! Радваме се за успеха му и му пожелаваме да завоюва още много трофеи", коментира Дженев пред БЛИЦ СПОРТ.

Димитров дори сподели в "Инстаграм" кадър от момента, когато крещи от кеф, гледайки към сънародника си - Даниел, който е върл футболен запалянко и подкрепя Левски и Манчестър Юнайтед.