Радостта на народа Божидар Искренов и кметът Златко Живков откриха в Монтана деветия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017. Участници в надпреварата са най-добрите 32 отбора от Видин, Враца, Плевен и града домакин. Те мерят сили в рамките на уикенда, за да излъчат предпоследния, девети национален финалист на турнира без капка фалш. „Добре дошли в Монтана и честит 15 юбилей на Фен Купата. Всички най-добри отбори на Северозапада са тук. Тук е и Божидар Искренов, за което сме му много благодарни. Пожелавам късмет на всички. Нека да играем повече и да се караме по-малко. Всички обичаме футбола и всички обичаме Каменица!“, заяви Златко Живков по време на встъпителната церемония. Заедно с него, за да изразят подкрепата си към турнира, на сцената се качиха зам. кметовете от община Монтана Тихомир Антонов и Диман Георгиев и ветеранът на ФК Монтана Людмил Георгиев.

Непосредствено след откриването Искренов, кметът и зам. кметовете взеха участие в традиционния демонстративен мач, в който един срещу друг се изправиха отборът на община Монтана и тимът на „Гиби и приятели“. 

Срещата беше доста оспорвана и всички играчи на терен демонстрираха много спортсменско поведение. В крайна сметка общинарите успяха да измъкнат победата с 5:4, като три от головете им бяха дело на кмета Златко Живков. Гибона също се разписа два пъти във вратата на община Монтана и вдъхнови със самоотвержените си изяви стотиците фенове на терен.

Името на новия регионален шампион ще стане ясно днес.