Бразилският нападател Луан Виана, който е собственост на Левски, очарова с рядко виждан жест. 23-годишният футболист предприе благотворителна великденска мисия, с която зарадва много малки деца. Както е известно, католическата църква днес отбелязва Възкресение Христово.

Виана дари стотици шоколадови яйца за малчуганите от квартал „Жардим Ринкао“ в Сао Пауло, където самият той е израснал. Нападателят, който в момента играе под наем за втородивизионния Царско село, от няколко години има такава традиция. Това е малък жест към квартала, в който бедността е широко разпространена.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Израснал съм в „Жардим Ринкао“ и познавам трудностите на живота в квартала. С цялото си сърце помагам на нуждаещите се. Лично съм се сблъсквал с ежедневните проблеми на хората. Искам да им донеса поне малко радост в трудностите“, коментира Луан Виана пред бразилското издание „Lance“.

Великденската акция не е изолиран случай на благотворителна инициатива на нападателя, играещ в България. Наскоро той дари 300 одеяла за пострадалите от наводнение в Сао Пауло. На традиционния за Бразилия Ден на детето през октомври Луан Виана зарадва малчуганите с много лакомства, с различни забавления и атракции.

Преди да подпише с Левски през есента, Луан Виана е носил екипите на бразилските Португеза, Гремио и Парана, както и на дубайския Шабаб Ал Ахли. От зимата е под наем в Царско село.