Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!
Европейската шампионка на 400 метра за 2006 година Ваня Стамболова ще участва в новия сезон на риали шоуто „Фермата“. Носителката на четири национални рекорда по лека атлетика сама подава документи за участие, информира „Би Ти Ви“. В писмото си до екипа на предаването пише: „Спортът ми липсва. Липсва ми теренът, иска ми се по някакъв начин да надскоча себе си”.

34-годишната варненка вярва, че може много да научи от участието си във "Фермата", но има какво да предаде и на конкурентите си. Иска да стане първата жена, спечелила формата.

„Досега не съм имала никога село, не знам какво е селски живот и много ми се иска да придобия едни умения, които може да ми бъдат в полза в бъдеще и да се върна малко назад във времето, без мобилни телефони, без технологии, което ще е доста отпускащо за мен. А това, на което мога да науча останалите участници, е надявам се борбеност, хъс, издръжливост”, разкри бегачката в предаването „Тази Сутрин“.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 

Стамболова казва, че "Фермата" е патриотично и градивно предаване, учи ни на съпричастност, колективен дух, да си помагаме в трудности и да се връщаме по-често към корените и земята си. Смята, че родолюбието е в сърцето – или го имаш в кръвта си, или не.

Освен еврпоейската титла на 400 метра от Гьотеборг през 2006 година, Ваня Стамболова има в същата дисциплина сребро и бронз от световни първенства в зала. На 400 метра с препятствия е европейска вицешампионка от Барселона 2010. Има златен медал от Универсиадата в Белград през 2009 г. и бронз от Континенталната купа в Сплит през 2010 г.

Стамболова е национален рекордьор в бяганията на 400 метра на открито (49,53 секунди), 400 метра в зала (50,21) и 400 метра с препятствия на открито (53,68). Както и на неофициалната дисциплина 300 метра в зала (36,81)