Световните футболни звезди винаги правя впечатление с перфектния си външен вид на терена и извън него. В много голяма степен това важи за големите имена в Примера дивисион. Част от техният имидж е и модерната прическа. Испанското издание „Expansion” представи фризьорите на големите звезди на испанското първенство.

Кристиано Роналдо в четвъртък получи петата си „Златна топка“, а прическата му беше направена от Хосе Мигел Сиеро. Коафьорът и брат му имат собствено студио във втория по големина град в мадридска област – Мостолес. Той се грижи за косата на португалеца вече пет години. Хосе Мигел става коафьор на звездата на Реал (Мадрид) съвсем случайно. Роналдо търси спешно фризьор, докато е отседнал в хотел и получава препоръки за братята от Мостолес. Хосе Мигел Сиеро ходи на всеки две седмици в дома на лидера на „белия балет“, за да оформя косата му. Освен за прическата на Кристиано Роналдо братята Сиеро се грижат още за тези на Гарет Бейл, Лука Модрид и Матео Дармиан.

За косата на останалата част от звездите на Реал (Мадрид) се грижи тунизиецът Ларби. Той е наричан Краля на ножиците от Махадаонда (предградие на Мадрид). Основният му клиент е Серхио Рамос. Капитанът на Реал (Мадрид) е доведен в салона на Ларби от Маркос Йоренте. Сред клиентелата му са още Тео Ернандес, Лукас Васкес, Кейлор Навас, Хамес Родригес, Дани Себайос, Алваро Мората, Лука Зидан, Алваро Арбелоа, Набил ел Жар, Икер Касияс и Борха Майорал. Ларби признава, че най-големи експерименти с прическата си прави Тео Ернандес. Като фен на Реал (Мадрид) се гордее с всичките си клиенти от отбора, но най-вече със Серхио Рамос.

Вече пет години и половина за косата на Лионел Меси пък се грижи Ариел Бермудес. Коафьорът живее вече 10 години в Барселона. Той признава, че аржентинската звезда на „блаугранас“ посещава салона му два пъти в месеца, но най-често това става преди мач от Шампионската лига. Ариел Бермудес признава, че лично е препоръчал на известния си клиент да си пусне брадата, която носи в момента. Луис Суарес е друг от играчите на Барселона, който е поверил косата си на фризьора на Меси.

Вече 26 години за фризурите в националния отбор на Испания се грижи Рамиро Фернандес. Въпреки че вече е на 72 години, той все още практикува професията си. Прикрепен е към „червените фурии“ от Хавиер Клементе преди Мондиал'94. През годините през ножиците му са минали Раул Гонсалес, Икер Касиас, Андони Субисарета, Фернандо Йеро, Хулен Лопетеги, Шави Ернандес, Шаби Алонсо, Давид Вия, Жерар Пике и други. Подстригва и баскетболните звезди от НБА – Марк Гасол и Пау Гасол. Рамиро Фернандес признава, че покрай спортната си клиентела е натрупал колекция от 225 фланелки на отбори с автографи.
По материали от „Expansion”
Превод на Веселин Русинов, БЛИЦ СПОРТ