Министърът на  туризма Николина Ангелкова посети стадион "Сантиаго Бернабеу" в Мадрид и се срещна с две от легендите на Реал (Мадрид) Емилио Бутрагеньо и Висенте дел Боске. Те бяха любезни да се снимат с представителя на българското правителство. 

В испанската столица Ангелкова присъства на откриването на международното туристическо изложение, където се видя и с краля на Испания Фелипе VI, за което БЛИЦ писа вчера.

Министърът на туризма е бивш председател на фондация "Приятели на спорта", която е партньор на фондация "Реал Мадрид", открила футболна школа във Видин през 2016 година. Тогава на събитието присъстваха както Николина Ангелкова, така и Емилио Бутрагеньо.

БЛИЦ припомня, че премиерът на България Бойко Борисов е привърженик на "кралския" клуб. През 2104 година, при гостуването на Реал в София за мача с Лудогорец от Шампионската лига, Бутрагеньо подари на родния премиер фланелка на Роналдо. Две години по-късно Борисов получи още една фланелка на Кристиано, на която грееше автографът на португалеца.