Олимпийският футболен отбор на Бразилия, който заедно с баскетболния тим на САЩ, е сред най-популярните на игрите в Пекин, не може да се нахрани на спокойствие в олимпийското село.
След като прекара две седмици в луксозни хотели из Китай, Роналдиньо и останалата част от бразилския тим се настаниха в олимпийското село в неделя. Техният първи обяд там обаче се превърна в бърза закуска, след като дузини доброволци и други спортисти ги наобиколиха в опит за получаване на автограф и снимка за спомен.
Говорителят на тима Родриго Пайва обяви, че играчите е трябвало да напуснат столовата, тъй като около тях се е образувала огромна тълпа. Бразилците пристигнаха в Пекин, за да се подготвят за полуфинала си срещу Аржентина на “Работническия стадион” във вторник. “Селесао” досега играеше на стадионите в Шенянг и Кинхуангсдао, където се провеждаха мачовете от груповата фаза и четвъртфиналите.
В опит да спечелят първото си олимпийско злато във футбола, бразилците се надяват да останат в Пекин до събота, когато е финала на турнира на “Птичето гнездо”./БЛИЦ