В Канада пият бира с лика на български спортист. На пазара зад Океана от известно време се продава пенлива течност с етикет "Петър Стойчев". Това разказа пред БЛИЦ СПОРТ наш сънародник, живеещ със семейството си в Канада. 

Бирата, която е с 4,6 процента алкохол, е на пазара основно в Монреал. Има я в почти всички супермаркети. Цената на стъклената бутилка (0,500 литра) е 4,9 канадски долара. 

"В курортите я продават срещу 5-6 долара. Останах приятно изненадан, когато за първи път видях, че в продажба има бира с Петър Стойчев на етикета. Това е голямо признание. Стойчев е нареден до редица други известни личности, не само спортни", обясни пред БЛИЦ СПОРТ наш човек, живеещ в провинция Квебек.

Сънародниците ни в Канада все по-често вдигат наздравици с бирата на Петър Стойчев, който е четирикратен участник на олимпиади. Производителят неслучайно е избрал българина и го е поставил на етикетите на марката. Световният и европейски шампион в плуването в открити води има редица победи на маратони в Канада, най-вече в Робервал и Магок. На първенството на планетата в Монреал през 2005 година пък Стойчев се окичи с бронзов медал.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ