Днес половинката на Валери Божинов - Биляна Дол, празнува своя 42-и рожден ден. По този повод тя даде обширно интервю за списание "Le matin", в което говори открито за отношенията си с българския футболист. Красавицата разкрива за запознанството си с Валери, а освен това разказва и как взема дейно участие при неговите трансфери. Както е известно, това лято бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити премина в швейцарския Лозана.

"Да, днес ставам на 42 години, няма какво да го крия", започва с усмивка Биляна.

След края на брака си с бившия германски футболист и настоящ треньор Томас Дол, тя се завръща в Белград, където основава корсиерж-фирма: "Тогава се запознах с Валери".

Става въпрос за Валери Божинов, който по онова време е играч на Партизан, а от това лято е част от Лозана.

"Това, че разликата ни е 10 години, не е от никакво значение за мен. По-важни са отношенията между хората. Щом видях Валери, веднага го харесах - стилът му, държанието му. Освен това той наистина е забавен. Една от моите философии в живота е "един ден без смях е загубен ден"", продължава Биляна, демонстрирайки страхотното си настроение.

Биляна не крие, че играе важна роля в кариерното развитите на Божинов: "Той е този, който си решава. Но е вярно, че аз движа административните неща. Но не съм агент. Аз съм неговата приятелка, която се грижи за някои неща около договорите му, контактите с клубовете и т.н.".

Президентът на Лозана Ален Джоузеф също не скри възхищението си след първата си среща с Биляна: "Когато дойдоха с Валери, тя ми се представи като негова приятелка. След няколко минути обаче вече коментирахме детайлите около договора му. Наистина са хубава двойка".

Биляна се радва и на огромна популярност в социалните мрежи. Над 16 хиляди са последователите й в "Инстаграм", където сръбската красавица често публикува свои провокативни снимки. Тя обаче признава, че по-известният от двамата е Валери: "Звездата е Валери. Аз съм просто неговата половинка".

Тя коментира и интереса на медиите към двамата: "В България стресът е по-голям. Постоянно искат снимки и автографи. Тук е по-спокойно".

Това е Биляна - футболната половинка, която играе важна роля в кариерата на своя любим.

Tим Гилемин / "Le matin"
Превод от френски: Светлин Тонев / БЛИЦ СПОРТ