Българският футболен съюз се похвали с част от красавиците си. Завършилото преди дни европейско първенство на УЕФА за девойки до 17 години се проведе с участието на три българки – ръководителят на международния отдел на БФС Ивета Банкова, меджународната съдийка Християна Гутева и служителката в отдел „Връзки с обществеността и медии“ Боряна Стойчева. Трите бяха селектирани от УЕФА за ключови за провеждането на футболното първенство функции. 

На Ивета Банкова, която има голям опит като делегат, включително на миналогодишните финали на европейското първенство за жени и която е сред малкото жени-делегати, получавали наряд за футболни срещи от турнира Лига Европа, бе гласувано доверие не само за цялото първенство за девойки, но и за финала между отборите на Испания и Германия. 

След доброто представяне на Християна Гутева в мачовете от груповата фаза на шампионата, тя беше избрана за главен съдия на полуфинала между Германия и Англия и за четвърти съдия на мача за третото място, даващо право на участие на световното първенство за девойки до 17 години. Назначението на българската съдийка в едва втората й година като международен съдия за финална фаза на европейско първенство и включването й в съдийските наряди след приключването на груповата фаза е сериозно признание за нейните умения. 
Боряна Стойчева, която е част от екипа на БФС, отговарящ за мачовете на националните отбори и която  беше част от организационния комитет за подготовката и провеждането на Европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 година в България, бе избрана да се присъедини към екипа на УЕФА тази година. Тя работи с представителите на европейската централа по организацията на първенството и провеждането на мачовете на стадиона на литовския шампион Судова, на който се проведе и финалната среща от първенството.

Българските представителки получиха възможността да наблюдават европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години от различни гледни точки до самия му край, както и да вземат дейно участие. Благодарение на УЕФА и домакините от Литва, Бълграският футболен съюз получи ценен опит и информация, които да бъдат приложени през 2019 година, когато най-добрите 7 европейски отбора и българският национален отбор за девойки до 17 години ще се борят за шампионската титла в България.

Боряна Стойчева:

Християна Гутева:



Ивета Банкова (вляво):