Звучен шамар отнесоха Лео Меси и Аржентина в Мадрид, отстъпвайки с 1:3 на Венецуела в контролна среща, играна на "Уанда Метрополитано". За "гаучосите" в игра се звърна именно голямата звезда на Барселона, който не бе обличал националния екип от Мондиал 2018.

Срещата започна прекрасно за символичните гости, които откриха резултата чрез Саломон Рондон в 5-ата минута. Нападателят на Нюкасъл бе изведен прекрасно зад защитата на "бяло-сините" и хладнокръвно завърши за 1:0.

Венецуелците продължиха да играят много опасно и по този начин стигнаха до второ попадение, което бе дело на Джон Мурийо в 43-ата минута. Футболистът отбеляза от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0.

Аржентинците се съвзеха през втората част и намалиха чрез нападателя на Интер Лаутаро Мартинес в 58-ата минута. Радостта им обаче не бе кой знае колко дълга, като в 75-ата минута венецуелците получиха право да изпълнят дузпа, от която точен бе звездата на Атланта Юнайтед Хосеф Мартинес, оформяйки крайното 3:1.

По този начин Венецуела спечели дуела в Мадрид, а за Аржентина остана единствено успокоението, че след четири дни ще може да се реваншира пред своите фенове в друга контрола. "Гаучосите" играят с Мароко в Танжер, а двубоят е от 22:00 часа.