Една от звездите на финалиста в Шампионската лига Кристиан Ериксен за първи път обяви, че мисли да напусне „шпорите“ и дори прикани Реал (Мадрид) да отправи оферта, след кат договорът му с лондончани изтича след година.

„Мисля, че съм в етап от кариерата си, в който е време да опитам нещо ново. Имам огромно уважение към всичко, което преживях в Тотнъм, но мисля, че наистина трябва да пробвам нещо различно“ заяви Ериксен пред датските медии.

„Надявам се, че скоро всичко ще стане ясно. Във футбола обаче, никога не знаеш как ще се развият нещата и това може да се случи във всеки един момент. Всичко зависи от Даниел Леви и дали ще ме поиска друг клуб. Може и да се стигне до нов договор с Тотнъм, така че не е ясно какво ще се случи“, добави халфът.

„Ако си тръгна се надявам, че това ще е, за да направя стъпка нагоре. Реал (Мадрид) би бил именно такава. Те обаче трябва да се обадят на Тотнъм и да обявят, че ме искат, а доколкото знам до момента не са го направили. Всичко зависи от възможностите“, завърши Ериксен.