Една от звездите на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик направи шокиращо признание защо не е имал желание повече да играе за Англия и да участва на световно първенство или голям футболен форум след 2010 година. 36-годишният халф отдавна обяви, че след края на сезона слага край на състезателната си кариера. Сега Карик разкри, че е изпаднал в депресия след Мондиал 2010 в ЮАР, когато под ръководството на италианеца Фабио Капело бившият английски национал не взе участие в нито една от срещите на „трите лъва“.

„Дълго време бях в тима и искам да бъда честен. За мен беше тежко да не мога да играя за Англия. Беше един вид почти депресиращо. Това наистина ме довърши. Толкова много, че след ЮАР стигнах до един момент, в който си помислих: „Не мога повече да го направя“. Хората си казват сигурно: „Събери се и бъди благодарен“. Разбирах моята ситуация, но за мен беше толкова тежко, че не успях да го направя“, споделя Майкъл Карик в интервю за „Би Би Си“.

Карик се чувствал толкова зле, че повече не искал да играе за Англия на голям турнир. „Бях на границата на…да, по някое време бях депресиран. Казах на ФА (Футболната асоциация): „Моля ви, не ме взимайте повече“, допълва халфът, който не бе в състава на „трите лъва“ за Евро 2012 в Полша и Украйна, Мондиал 2014 в Бразилия и Евро 2016 във Франция, а сега няма да е и в този за световното първенство в Русия от 14 юни до 15 юли.

Последният мач на Карик с екипа на Англия бе през ноември 2015 година в контрола срещу Испания (0:2). Той има 34 срещи с екипа на „трите лъва“, а за Манчестър Юнайтед е записал до момента 463 официални мача. От следващия сезон той влиза в треньорския щаб на мениджъра Жозе Моуриньо.