В истинско зрелище се превърна първото полувреме на мача между Байер (Леверкузен и полуфиналиста в Лига Европа - Айнтрахт (Франкфурт). Домакините водеха с 6:1 на почивката, при какъвто и резултат завърши двубоя. 

Вкараните попадения от "аспирините" изравниха рекорда в Бундеслигата за отбелязани голове за едно полувреме. Също 6 вкара Борусия Мьонхенгладбах на Борусия Дортмунд през 1978 година. Тогава крайният резултат е 12:0.

Головата фиеста започна във втората минута, когато се разписа Хавертс. В 134-ата минута Бранд направи 2:0, а след секунди Костич върна едно попадение за Айнтрахт. 

От 23-ата до 36-ата минута паднаха четири гола във вратата на гостите. Аларио се разписа на два пъти, а Арангис добави едно попадение. Хинтергер прати кълбото в собствената си врата и така резултатът стана 6:1. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Наставникът на Айнтрахт извади две от звездите си още през първото полувреме, явно за да ги запази за реванша с Челси от Лига Европа и да спаси малка част от самочувствието им. 

С победата Леверкузен се изравни по точки с Айтрахт, но тимът от Франкфурт е четвърти, а "аспирините" са на петата позиция. В крайното класиране се гледа головата разлика, а въпреки тежката загуба Айнтрахт все още има преднина. Франкфуртци са с голова разлика от +18 гола, докато Леверкузен е с +31. До края на сезона остават два кръга. 



ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19