Уейн Рууни изигра своя последен мач за националния отбор на Англия. Това се случи на препълнения стадион "Уембли" в контролен мач срещу САЩ. "Трите лъва" спечелиха с 3:0, а бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед бе изпратен подобаващо в своя бенефисен мач, който бе номер 120 с екипа на родината.

33-годишният Рууни влезе като резерва и сложи капитанската лента, на гърба му бе любимият номер 10. След края на срещата на терена излязоха съпругата му Колийн и четиримата им сина - Кай, Клей, Кит и Кас. Малчуганите бяха облечени със специални фланелки, а на гърба им бяха изписани номер "120" и "Татко".

Цялото семейство на Рууни направи почетна обиколка на стадиона, а всички привърженици бяха на крака и аплодираха. От Футболната асоциация връчиха специален плакет на нападателя, а отборът направи шпалир за своя капитан.

Мачът срещу САЩ имаше и благотворителна цел. Фондацията на Уейн Рууни ще разпредели средствата събрани от звездната нощ.

Уейн Рууни дебютира за националния отбор на Англия през 2003 година и изигра общо 120 мача, в които вкара 53 гола.

„Това беше невероятен момент за мен и семейството ми, да се върна отново пред феновете. Дълго ще го пазя в спомените си. Преди мача аз помолих Хари Кейн да ми връчи наградата, защото вярвам, че той ще подобри рекорда ми. С нетърпение очаквам да му връча този приз”, сподели Рууни.

„Да съм пак на "Уембли", пред феновете у дома е невероятно... Те ме приеха страхотно. Насладих се на този момент. Всички в съблекалнята се забавлявахме”, допълни още нападателят след емоционалната вечер.