Аржентинският футболист Емилиано Сала е предупредил свой приятел, че умира на борда на самолет, който скоро ще се разбие. Както е известно, 28-годишният напател е в неизвестност, след като самолетът Piper PA-46 Malibu изчезна от радарите на път от Нант за Кардиф. Тече операция по издирването във водите на Ламанша, която ще бъде подновена тази сутрин. Шансовете са нищожни и спасителите обявиха, че не очакват да открият футболиста или пилота живи.

От борда на самолета Сала е изпратил гласово съобщение чрез приложението WhatsApp, което е изключително зловещо. То започва с думите „Умирам“ и завършва с „Много съм изплашен“.

Самото съобщение е с продължителност около минута. След първата си ужасяваща фраза, той изпраща поздрави на своите приятели и близки. Дори се чуват нецензурирани реплики. Следват страховити думи:

„Аз съм в самолет, който скоро ще се разбие на парчета... Ако през следващия час и половина не се чуем... Не знам дали ще изпратят някого да ме търси...Едва ли ще ме намерят.“

Winbet - победата е емоция! (18+)

Като фон се чува самолетния двигател. Емилиано Сала говори със сравнително спокоен глас, но звучи уморено, летаргично и очевидно без никаква надежда за спасение.

Автентичността на съобщението е потвърдено пред аржентинския в. „Кларин“ от бащата на футболиста Орасио.

Както е известно, в събота Емилиано Сала премина от Нант в Кардиф, беше представен от клуба и разгледа клубните съоръжения. След това се върна във Франция, за да събере багажа си и да се сбогува с играчите на „канарчетата“. Дори публикува снимка от съблекалнята на профила си в „Инстаграм“.

Преди полета си за Кардиф Сала е изразил опасенията си относно сигурността на самолета пред бившия си съотборник в Бордо Диего Ролан. Часове по-късно летателната машина с аржентинеца изчезна от радарите на авиодиспечерите.