Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от два поредни мача без победа във Висшата лига. В мач от 10 кръг „червените дяволи“ се наложиха с 1:0 над Тотнъм в директен спор за второто място във временното класиране. Резервата Антони Марсиал вкара единственото попадение в мача. „Шпорите“ прекъснаха серията си от четири поредни победи и общо седем последователни срещи без загуба в първенството.

Трите точки са изключително важни за тима на Жозе Моуриньо, който води битка със съгражданите от Манчестър Сити за шампионската титла във Висшата лига. Антони Марсиал пък е футболистът с най-много голове като резерва от началото на сезона. Французинът има четири такива попадения, след като в шест мача се е появявал като резерва.

В 12-ата минута Юго Льорис парира опасен удар на Маркъс Рашфорд от пряк свободен удар, а в началото на второто полувреме младият нападател на Манчестър Юнайтед не успя да прати топката във вратата на Тотнъм при добавка на удар на Хенрих Мхитарян.

В 73-ата минута Ромелу Лукаку опита диагонален удар, но Льорис изби. Четири минути по-късно Деле Али от вратарското поле пропусна най-чистото положение за гол пред „шпорите“. В 79-ата минута Лукаку прати топката в дясната греда на гостите с удар от наказателното поле.

Решителният момент в мача беше девет минути преди края. Ромелу Лукаку с глава продължи топката към Антони Марсиал, който се озова зад защитата на гостите и стреля точно в мрежата на Льорис.

С този успех Манчестър Юнайтед събра актив от 23 точки и се доближи на две до лидера Манчестър Сити, който по-късно днес гостува на Уест Бромич. Тотнъм остава трети с 20 пункта, на четири пред Арсенал, който днес приема Суонзи.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА