Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан подхрани спекулациите за възможно завръщане на Неймар в Примера дивисион, което би струвало на „белия балет” около 400 милиона евро. Слуховете за трансфер на бразилеца в „кралския” клуб се превръщат в сапунена опера, в която всеки ден има нещо ново.

„Неймар е един много добър играч. Когато Реал ме купи мен, тогава 72 милиона евро (б.р. в касата на Ювентус) бяха също луда сума. Може би един играч би струвал толкова много. Сигурно е само, че Неймар би се вписал във всеки тим на света”, сподели Зидан пред „Ас”.

Според мадридския вестник преди няколко седмици е имало среща в Париж между ръководители на Реал, бащата на Неймар и двама юристи.

Самият Неймар, който миналото лято премина от Барселона в ПСЖ за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро, в момента си почива в родната Бразилия след претърпяна операция на десния крак. Изданието ABC пък твърди, че той бил казал на приятели, че не иска да се връща в Париж.

Каталунският Mundo Deportivo дори спекулира, че Неймар би искал да се върне в Барселона, отказвайки се от част от заплатата си, която получава в ПСЖ. Вестникът пусна анкета онлайн, в която 67% от феновете гласуваха, че нямат желание да видят бразилската звезда отново с екипа на Барселона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН