Бившият бразилски национал Диего получи изключително тежка контузия, заради която може да прекрати кариерата си. 34-годишният халф пострада по време на мача между Емелек и Фламенго за Копа Либертадорес в Гуаякил (Еквадор).

Диего, който играе за Фламенго, остави тима си с човек по-малко в 70-ата минута, тъй като треньорът Жорже Жезуш вече беше извършил трите си смени. Еквадорските домакини се възползваха и вкараха второто си попадение в мача в 79-ата минута.

Според предварителните информации бившият халф на Вердер има фрактура на левия глезен и скъсани връзки. Очаква се възможно най-скоро той да се подложи на операция. Това ще стане при завръщането на тима му в Бразилия. Има сериозна опасност заради тази контузия Диего да прекрати кариерата си.

Бившият бразилски национал игра за Вердер в периода 2006-09 г. и спечели купата и суперкупата на Германия. На 18 октомври 2006 година той се разписа за домакинската победа на тима от Бремен с 2:0 над Левски в мач от груповата фаза на Шампионската лига.