Футболна звезда от Висшата лига е гей и иска да се разкрие пред обществото. Той е подал декларирал желанието си пред клуба, където всички са запознати със сексуалната му ориентация. Управата обаче възпира играча, тъй като се страхува от реакцията на феновете.

Вестник „Сън“ пише, че играчът, агентът му и ръководството на клуба продължават да дискутират темата. Според информацията става за водещ футболист в тим от Висшата лига.

„Шефовете са казали, че е по-добре първо някой друг играч да се разкрие като гей. Така основното напрежение ще падне върху него. Управата разбира желанието му и адмирира смелостта му да се разкрие, но се страхува от реакцията на феновете“, твърди източник на изданието.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Малко е разочарован заради поведението на клуба. Той заслужава да бъде аплодиран заради желанието си да стане пионер в една толкова деликатна материя във футбола“, коментира съотборник на футболиста, пожелал анонимност.

В момента няма нито един изявен хомосексуалист в английския футбол. Преди няколко дни в „Туитър“ се е появила публикация, че футболист от Чемпиъншип ще разкрие нестандартната си сексуална ориентация. Става дума за играч, който има 17 000 последователи в социалните мрежи.

Преди година се появи информация, че двама играчи от Висшата лига имат хомосексуална връзка. Тогава те станаха жертва на скандално поведение от страна на другите футболисти. Единият е намерил бележка с надпис „педал“ сред дрехите си в съблекалнята.