Норич е първият новак във Висшата лига за следващия сезон. „Канарчетата“ се завръщат в английския елит след тригодишно отсъствие. Това стана факт след победата с 2:1 на Блекбърн в мач от 35 кръг на Чемпиъншип.

Норич, който е на път да спечели титлата във второто ниво на английския футбол за първи път от 2004 година, има три точки аванс пред Шефилд Юнайтед кръг преди края. Тимът на Даниел Фарке може да си гарантира първото място след седмица, ако направи равен или спечели при гостуването си на Астън Вила.

Шефилд Юнайтед спечели с 2:0 срещу Ипсуич и взе аванс от шест точки пред Лийдс и значително по-добра голова разлика. „Остриетата“ обаче имат мач повече, тъй като днес тимът на Марсело Биелса приема Астън Вила и ще запази шансовете си за едно от първите две места.

Както е известно, първият и вторият от Чемпиъншип печелят директна промоция за Висшата лига. Отборите от трето до шесто място ще играят плейофи за определяне на третия новак в английския елит. Вече е ясно, че от Висшата лига изпадат Хъдърсфилд и Фулъм. Кардиф води битка за оцеляване с Брайтън. Двата тима са разделени от четири точки, а до края има два кръга.