Айнтрахт (Франкфурт) се доближи много близо до Зона Шампионска лига, след като в мач от 19 кръг на Бундеслигата спечели с 3:1 гостуването си на Волфсбург.

Себастиан Алер и Тимът Чандлър бяха точни за „орлите“ през първата част, а Лука Йович вкара пет минути преди края на мача. Максимилиан Арнолд вкара за домакините в 66-ата, а минута по-късно „вълците“ останаха с човек по-малко заради червения картон на Нани Ландри Димата.

За Волфсбург това беше пети пореден мач без победа и тимът е на 13-о място с 20 точки. Айнтрахт (Франкурт) излезе седми с 30, само на една от Зона Шампионска лига.

Майнц спря серията си от шест поредни срещи без успех, след като се наложи с 3:2 над Щутгарт. Йошинори Муто вкара два гола за домакините, а един път се разписа и Герит Холтман. Холгер Бадщубер и Даниел Гинцек бяха точни за швабите.

С този успех Майнц се отдалечи на четири точки от битката за оцеляване и с 20 точки заема 15-о място. Щутгарт е със същия актив, но с една позиция по-напред заради по-добра голова разлика.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА