Голямата звезда на Барселона Лионел Меси печели за всяка минута игрово време този сезон невероятните 25 000 евро. Така аржентинецът е най-платеният футболист в света.

Списание France Football изчисли, че 30-годишният нападател е прибрал вече 126 милиона евро през този шампионат под формата на заплата, премии и приходи от спонсорски договори. По този начин 30-годишният нападател отвя най-големия си конкурент на зеления терен Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид). Португалецът е спечелил този сезон само 94 милиона евро.

Като се пресметне игровото време на Меси, излизат приходи за него от 1,5 милиона евро за всеки час на терена. Не е ясно какъв процент от тези пари аржентинецът трябва да плаща като данъци, но е известно, че Меси често има проблеми с испанските власти в тази връзка.

След Меси и Роналдо в класацията е бразилската звезда на ПСЖ Неймар – 81,5 милиона евро този сезон. Четвърти е Гарет Бейл от Реал (Мадрид) с 44 милиона евро, а челната петица допълва Жерар Пике от Барселона със спечелени 29 милиона евро.

От треньорите най-много е прибрал мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. 55-годишният португалец е спечелил през този сезон 26 милиона евро.  

За сравнение през сезон 2016/17 Роналдо заработи 87,5 милиона евро, а Меси остана след него със 76,5 милиона евро.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН