Българският треньор Станимир Стоилов е сред вариантите за елитния руски Ростов, пише „Спорт Експрес“. Тимът от Ростов на Дон търси да назначи наставник на първия отбор, който да води отбора през пролетния полусезон.

Както е известно, Мъри напусна казахстанския Астана, след като го класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Начело на Ростов в момента е временният вариант Дмитрий Кириченко, който в началото на декември наследи уволнения Леонид Кучук.

Освен Станимир Стоилов варианти за треньорския пост на руския тим са Рашид Рахимов, Валерий Карпин, Олег Кононов и Игор Черевченко. Имаше информации, че и бившият наставник на ЦСКА (Москва) и Хъл Сити Леонид Слуцкий е възможен кандидат.

Ростов заема десето място в руската Премиер лига след 20 изиграни кръга. Тимът има актив от 25 точки, като е по-близо до зоната на изпадащите, отколкото до местата, даващи право на участие в евротурнирите. Отборът от Ростов на Дон има аванс от шест точки пред предпоследния Анжи и изостава на десет от петия ЦСКА (Москва).