Полуфиналните двойки в Шампионска лига ще станат ясни днес. Жребият ще се тегли от 13:00 часа. До предпоследното стъпало в Турнира на богатите достигнаха настоящият ностител на трофея Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид), Ювентус и Монако. Всеки може да се падне срещу всеки. 

От четирите отбора в тазгодишния Топ 4 само Реал и Ювентус са печелили трофея. "Белите" са рекордьори с 11 титли и мечтата им да станат първият тим, печелил ШЛ/КЕШ в две поредни години все още е жива. Дотук в елиминациите Реал отстрани Наполи и Байерн, като дискусията около съдийските грешки на Виктор Касай в реванша срещу баварците продължава да бъде гореща.

Ювентус има две купи до момента в Шампионска лига, последната от които беше завоювана през 1996 година. Атлетико е с общо три загубени финала, два от които от Реал. Монако пък стигна до спора за трофея през 2004 година, но отстъпи на Порто.

Първите мачове от полуфиналите ще се изиграят на 2 и 3 май, а реваншите са седмица по-късно. Отборите, които бъдат изтеглени първи, ще домакинстват в първите срещи. Както е известно, финалът в Шампионската лига ще се състои на 3 юни в Кардиф.

Час след жребия за Шампионска лига ще научим и двойките в Лига Европа - от 14:00 часа. Участниците в него са Аякс, Манчестър Юнайтед, Селта и Лион. От четирите отбора единствено холандският гранд е триумфирал с трофея във втория по сила клубен турнир на Европа. През сезон 1991/92 Аякс ликува след два напрегнати мача срещу Торино (2:2 в Италия и 0:0 на реванша).

Финалът в тазгодишното издание на Лига Европа ще се състои на "Арена Солна" в Стокхолм на 24 май. Както е известно, победителят ще си осигури квота за следващото издание на Шампионска лига.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА