Властите и полицията в Мадрид обявиха, че са подготвили за 15 дни охраната на мач, за какъвто по принцип са нужни шест месеца приготовления.

Предстоящият финален мач за Копа Либертадорес между Бока Хуниорс и „Ривър Плейт, чийто домакин в неделя ще бъде Сантиаго Бернабеу, вдигна на крак цялото силово министерство в Испания. Горещото аржентинско „Суперкласико“ ще ангажира над 2000 местни полицаи, които ще се грижат за сигурността на темпераментните фенове, които пристигат от Южна Америка.

Агитките на двата колоса ще бъдат настанени в двата противоположни сектора на „Бернабеу“, като тази на „Ривър“ ще заеме северната трибуна на стадиона, а тази на „Бока“ - южната. Планът на мадридската полиция включва и сборни пунктове за така наречените „инчас”, които също са разположени в двата противиположни края на булевард „Пасео де ла Кастеяна“.

Всеки от клубовете ще има обособено фензона - „Пласа де Куско“ за Ривър и Нуевос Министериос за „Бока“, като разстоянието между двете места е малко над километър и половина. В Мадрид определят въпросната среща като „най-рисковата, която столицата е приемала в цялата си история“.