Спечелилият шампионската титла във Висшата лига с Лестър Роберт Хут обяви края на активната си състезателна кариера. 34-годишният бивш германски национал изненада всички и най-вече един от бившите си агенти, който твърдеше, че клиентът му е пред подписване с американския Ди Си Юнайтед. Договорът с клуба, в който играе бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни бил уреден от мениджъра, но напразно.

„Това вече не би могло да се случи. Аз съм се оттеглил. Не съм давал никакво интервю за това и не съм го обсъждал“, написа Хут в „Туитър“ по повод информациите за негов трансфер в САЩ.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Миналото лято договорът на Роберт Хут с „лисиците“ изтече и оттогава е считан за свободен агент и търсещ си отбор футболист. Германецът обаче решил да сложи край на кариерата си и никой не разбрал, след като не го обявил официално. Сега името му може да отпадне от списъците на заинтересованите към него отбори.

Роденият в Берлин централен защитник още като малък отива в академията на Челси и преминава през всички юношески формации на „сините“. Той е трикратен шампион на Англия (2005 и 2006 с Челси и 2016 година с Лестър). Хут бе част от германския национален отбор на домашния Мондиал 2006, когато немците завършиха трети.