УЕФА реши голям проблем на Арсенал за предстоящия финал на Лига Европа на 29 май в Баку срещу Челси. „Топчиите“ се притесняваха, че халфът на тима Хенрик Мхитарян няма да бъде допуснат до Азербайджан и в същото време ще има опасност за здравето и живота на арменеца.

Мхитарян вече два пъти е пропускал мачове на клубно ниво срещу азербайджански съперници. Причината е в дългогодишния конфликт между Армения и Азербайджан заради спорната територия Нагорни Карабах. УЕФА обаче гарантира, че футболистът на Арсенал ще получи виза за мача в Баку.

„Работим с всички футболни федерации, клубове и посолства, за да може играчите в евротурнирите безпрепятствено да получават визи за гостуванията на своите отбори. Това е стандартна процедура за нас. В тази връзка УЕФА и Арсенал се свързаха с футболната федерация на Азербайджан. Получихме потвърждение, че Мхитарян няма да има никакви проблеми с визата и пребиваването си в Азербайджан, а освен това ще бъдат предприети всички мерки за неговата безопасност“, обявиха от европейската футболна централа.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019