УЕФА започна разследване срещу английския шампион Манчестър Сити за неспазване на правилата на Финансовия феърплей. Европейската футболна централа обяви официално, че „гражданите“ са застрашени от куп наказания и дори може да бъдат изхвърлени от участие в Шампионската лига. Финансовият феърплей ограничава възможностите на собствениците на клубове да инвестират неограничени суми, които надвишават многократно приходите на отбора.

"Обект на разследване са предполагаеми нарушения на правилата, за които се появиха информации през изминалите дни", се казва в изявлението на УЕФА

Само преди дни германското списание Spiegel разкри за проблеми с финансирането на английския първенец. Клубът бил финансиран чрез свързани фирми на Каймановите острови и откровено прикривал нарушения на Финансовия феърплей.

“Отказваме да коментираме всякакви материали, които или са извадени от контекста, или са откраднати от City Football Group, Манчестър Сити или хора свързани с клуба. Желанието да бъде нанесена щета на имиджа ни е ясна и открита”, гласи позицията на “гражданите”.

УЕФА разследва Манчестър Сити и за неправомерно привличане на футболисти под 18-годишна възраст. При доказване на вина може да се стигне до забрана за трансфери в следващите два прозореца, каквато санкция получи вече Челси.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019