Съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа - Милан, бе отрязан от УЕФА за доброволно споразумение по регулацията за финансов феърплей. Доброволното споразумение е план, който подчертава как клубът ще отговори на изискванията, наложени от Финансовия феърплей при смяна на собствеността.

От централата не одобриха плана на "росонерите", а това значи, че италианците за заплашени от санкции, които варират от глоби до изваждане от евротурнирите. Това обаче ще се случи след приключването на мониторинга и няма шанс евентуалното изхвърляне от Лига Европа да стане преди мачовете с Лудогорец.

„Разследващата камара към независимата Комисия за финансов контрол към УЕФА разгледа молбата на Милан за доброволно споразумение като част от регулациите за Финансов феърплей. След внимателен прочит на документацията и придружаващите обяснения, камарата реши да не сключва доброволно споразумение с Милан”, гласи позицията на официалния уебсайт на европейската футболна централа.

„В частност камарата счита, че към днешна дата има неясноти във връзка с рефинансирането на заемите, които са дължими до октомври 2018 година, а също и с финансовите гаранции, предоставени от мажоритарния акционер.

Футболен клуб Милан ще остане част от продължаващия процес на мониторинг, а ситуацията ще бъде преразгледана през първите месеци от 2018 година", допълват от УЕФА.