Апелативната комисия на УЕФА отхвърли жалбата на Хърватия заради наказанието за отнемане на една точка от актива на националния отбор и задължението да играе две домакински срещи пред празни трибуни.
 
Информацията е на италианската новинарска агенция АНСА, която се позовава на свой източник в УЕФА, а след това се получи и официално потвърждение от Нион. Днешното решение означава, че на 10 октомври ще гостуваме в Загреб пред празни трибуни.
 
Дисциплинарната комисия на европейската футболна централа наложи санкцията на 23 юни заради изрисуваната свастика на терена на стадион „Полюд“ по време на евроквалификацията с Италия.
 
Хърватия е съперник на България в квалификациите за Евро 2016, като два кръга преди края заема трето място в Група „Н“ с 14 точки, шест повече от „лъвовете“.
 
Наложеното наказание оставя математически шансове на българските национали за класиране на европейското първенство. За да може тимът на Ивайло Петев да завърши на трето място и да участва в плейофите, трябва да се изпълнят следните условия:
* България трябва да спечели в Хърватия поне с два гола разлика или с един гол повече, но при резултат различен от 1:0 за "лъвовете"
* България да победи Азебрайджан като домакин, а Хърватия да загуби като гост на Малта.
 
Ако тези условия се изпълнят, България и Хърватия ще завършат с по 14 точки, а двата тима ще имат по една победа в мачовете помежду си. Тогава ще се гледа голова разлика в срещите между двата отбора. Именно затова се нуждаем от успех в Загреб при посоченото условие, тъй като хърватите спечелиха в София с 1:0 на 10 октомври 2014 г.

Нашата група "Н" за европейските квалификации