Манчестър Сити вече е под сериозната угроза да не бъде допуснат до участие в Шампионската лига. Днес УЕФА излезе с официално съобщение, че „гражданите“ са в нарушение на правилата за финансовия феърплей.

„Разследващият орган към Комисията за финансовия контрол на клубовете приключи работата си и резултатите са прехвърлени към Дисциплинарния съвет на Комисията. Разследването започна на 7 март 2019 година заради възможни нарушение на финансовия феърплей, които бяха сигнализирани от редица европейски и световни издания“, обявиха от УЕФА.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Очаква се решението на дисциплинарния орган да бъде обявено в следващите седмици. Според информациите от английските медии е препоръчано отстраняване на Манчестър Сити.

„Манчестър Сити като футболен клуб е разочарован, но не изненадан от изявлението на УЕФА и очакваното решение на органа, ръководен от бившия белгийски премиер Ив Летерм. Изтеклите в медиите информации през тази седмица насочваха към подобен развой. Ние сме сигурни, че ще има позитивен развой за нашия клуб“, обявиха „гражданите“.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019