Защитникът на Реал (Мадрид) Даниел Карвахал  бе обвинен от УЕФА, че си е изкарал умишлен жълт картон при победата на "белите" с 6:0 срещу Апоел (Никозия) в Шампионската лига.

Карвахал получи картон в 90-ата минута за бавене на играта, като това ще го извади от сметките за двубоя с Борусия (Дортмунд) на 6 декември. 

Това означава, че в следващата фаза на турнира испанецът няма да виси с наказание.

Етичната и Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледат делото на 7 декември и е възможно да наложат на Карвахал допълнително наказание от още два мача.

Припомняме, че това не е единственият случай с участието на Реал с подобен ход. През 2010 година Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа тогавашния треньор на мадридчани Жозе Моуриньо. Специалния не води отбора си от пейката в две срещи от Шампионската лига - двубоя с Оксер в груповата фаза и първия 1/8-финален мач.

Причината за решението на УЕФА тогава бяха двата червени картона, които Серхио Рамос и Шаби Алонсо си изпросиха в края на двубоя от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионска лига срещу Аякс по заповед на Моуриньо.

В осъществяването на плана тогава участваха и резервният вратар Йежи Дудек и Икер Касияс. Именно поради тази причина първият бе глобен с 5000 евро, а вторият - с 10 000. Рамос и Алонсо пък бяха санкционирани с по 20 000 евро.