УЕФА наказа мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола да не ръководи тима от скамейката в следващите две срещи от европейските клубни турнири. Причината е непристойното поведение на испанеца в реванша срещу Ливърпул от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Мърсисайдци пък са глобени с 20 000 евро за обстрелването на автобуса на "гражданите" от феновете с различни предмети от първия четвъртфинален сблъсък помнежду им в най-престижната европейска клубна надпревара. Още 7900 паунда глоба получава Ливърпул за използвана пиротехника от привържениците в реванша срещу Рома (2:4) от полуфиналите на турнира.

Руският гранд Зенит пък ще започне участието си в евротурнирите следващия сезон с мач на закрити врати заради обвинение в расизъм. Феновете на тима скандираха срещу тъмнокожите футболисти на РазенБалшпорт Лайпциг в мача между двата тима от 1/8-финалите на Лига Европа, завършил при резултат 1:1. Тимът от Санкт Петербург ще плати и 50 000 евро глоба.

ЦСКА (Москва) също отнесе глоба, но в размер на 20 000 евро за използвана пиротехника от феновете по време на мача срещу Арсенал (2:2) от четвъртфиналите на Лига Европа.