Цяла Европа коментира победата на Арсенал с 3:1 над Милан в осминафинален реванш от Лига Европа, но основният акцент на анализите е дузпата, която „артилеристите“ получиха в 38-ата минута. Става дума за чиста симулация, която показва, че не само в България съдиите правят грешки, а и арбитрите в най-отговорните мачове от Европа.

Дани Уелбек падна в наказателното поле на „росонерите“, а повторенията бяха категорични, че английският национал откровено симулира за досег с Рикардо Родригес от Милан. След това футболистът на Арсенал реализира дузпата и изравни резултата на 1:1. В края на мача Уелбек вкара още един гол.

Легендата на английския футбол Гари Линекер ведната промени името на Дани Уелбек в публикация на профила си в „Туитър“, където написа Дани Фелбек (Fellback – падам, строполявам се под въздействието на гравитацията). В телевизионен ефир бившите английски национали Мартин Киоун, Алан Шиърър и Джърмейн Джинъс бяха категорични, че става дума за чиста симулация.

 „Това беше лошо изпълнена симулация. Чиста измама. Наскоро Арсен Венгер се оплака, че английските футболисти стават много добри в падането за дузпи. Сега негов играч направи подобно нещо“, обяви Джинъс.
 

 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА