Сръбският плеймейкър на Аякс Душан Тадич стана обект на възхищение от футболните фенове по цял свят, след като вкара един гол и направи две асистенции за победата на тима си с 4:1 над Реал (Мадрид) в осминафинален реванш в Шампионската лига. Така „белият балет“, носител на титлата от турнира в последните три години, беше елиминиран.

30-годишният Тадич впечатли с акцията си при втория гол на холандския гранд. Той първо мина през Серхио Регилон, а след това направо счупи кръста на Каземиро преди да изведе Девид Нерес в чиста позиция срещу Тибо Куртоа. Бразилският нападател на Аякс не пропусна шанса си и удвои аванса на амстердамския гранд. Социалните мрежи са пълни с възхитени коментари за акцията на сръбския плеймейкър.

 „Движението с топката, пируетът. Невероятен шедьовър на техниката. Само преди шест месеца този футболист участваше в битка за оцеляване във Висшата лига, а сега разби Реал (Мадрид)“, коментира бившият английски национал Мартин Киоун пред телевизия „Би Ти Спорт“.

„Буквално мога да се възбудя от това обръщане на 360 градуса от Тадич, което почти сложи край на кариерата на Каземиро“, написа потребителят МХ в „Туитър“.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

На „Сантяго Бернабеу“ Душан Тадич стана първият футболист на Аякс с две асистенции в един мач от Шампионската лига за последните почти осем години. За последно това стори Кристиан Ериксен срещу Динамо (Загреб) през ноември 2011 г. От началото на сезона сърбинът е записал участие в oelej гола на тима си в Турнира на богатите – 6 попадения и 3 асистенции.

Още повече, че Тадич стана едва вторият играч в историята на Аякс с шест гола в рамките на един сезон от Шампионската лига. Преди него това е постигал легендарния финландец Юри Литманен през 1994/95 и 1995/96.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ