Три от големите европейски грандове са готови да счупят рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола, за да привлекат звездата на Ливърпул Мохамед Салах, твърди британският таблоид „Сън”.

Според изданието Реал (Мадрид), Барселона и ПСЖ вече проявяват засилен интерес към 25-годишния египетски национал и ще извадят поне 227 милиона евро за подписа му. Това би бил нов рекорд, след като сегашният е 222 милиона евро, платени от ПСЖ на Барселона за Неймар миналото лято.

Мохамед Салах е голмайстор №1 във водещите европейски първенства, оглавявайки листата на топреализаторите в английската Висша лига с 28 гола в 31 мача. Той има с 4 попадения повече от звездата на Барселона Лионел Меси, който е лидер в испанската Примера дивисион.

Салах има договор с мърсисайдци до 30 юни 2022 година, след като бе привлечен от Рома миналото лято за 42 милиона евро и получава по 100 000 паунда на седмица в английския гранд. Неговата пазарна стойност експлодира до 80 милиона евро според transfermarkt.de, но Ливърпул едва ли би се разделил с египтянина за подобна сума.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН