След нулевото равенство срещу Украйна преди няколко дни европейският шампион от 2016 година Португалия направи втора поредна грешна стъпка у дома в квалификациите за Евро 2020. „Мореплавателите“ завършиха 1:1 с гостуващия тим на Сърбия в мач от група „B“, а звездата им Кристиано Роналдо се контузи и бе заменен в 31-ата минута. В този момент португалците губеха в резултат след гол на Душан Тадич (7-дузпа), реализирал наказателен удар за нарушение на вратаря Руи Патрисио срещу Мият Гачинович. Все пак съотборниците на Роналдо успяха да изравнят още преди почивката чрез Данило Перейра (42), който се разписа след асистенция на Рафаел Герейро. Това обаче не беше всичко за тази първа част, защото в 44-ата късметът спаси домакините, след като Митрович и Тадич се разминаха с втори гол за гостите.

След почивката и двата тима имаха своите шансове за нови попадения, но не ги реализираха и резултатът остана непроменен. В 71-ата минута топката беше на половин метър от голлинията, но бранител гостите успя да избие. Малко по-късно Антонио Рукавина игра с ръка и реферът Марчиняк посочи бялата точка. Един от помощниците му обаче се намеси и даде сигнал, че няма дузпа. В крайна сметка съдията промени решението си и домакините не получиха наказателен удар. До края на мача гостите вече трудно минаваха центъра, а натискът на европейските шампиони се засилваше с всяка минута, но усилията им не бяха възнаградени.

Така Португалия спечели втора точка в тези квалификации от два мача и заема трето място, а сърбите стартираха с реми в групата и засега са четвърти.

В другия мач от тази група Украйна спечели с 2:1 при визитата си на Люксембург и излезе начело с 4 точки пред днешния си съперник, който е втори с 3 точки. На дъното в гръпата е Литва без спечелена точка.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020