Преди малко повече от три месеца Жерар Пике беше одрусан с 50 000 евро заради нарушение при управление на превозно средство без необходимия лиценз. Оказа се, че за управлявания от испанския национал електрически велосипед е необходимо притежанието на документ за правоспособност на колелото, какъвто защитникът на Барселона нямаше.

С подобни електрически велосипеди могат да се похвалят съотборникът му в Барса Лионел Меси и новото попълнение на Монако Сеск Фабрегас. Те карат  модели на компанията „Greyp Bikes“. Оказа се, електроколелетата са се превърнали в новата мания и любима играчка за футболните звезди, които слязоха от автомобилите си заради нов начин на придвижване. Повечето френски играчи разполагат с такива велосипеди, но на фирмата „KWheels“.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

С такива колелета може да бъдат видени Карим Бензема от Реал (Мадрид), Бенжамен Менди (Манчестър Сити), Набил Фекир и Хусем Ауар (Лион). Играчите на ПСЖ Лейвин Курзава, Тиаго Силва и Анхел ди Мария също имат такова превозно средство.

Компанията предлага основно три вида електрически велосипеди, които не са никак евтини, ако се сравнят с обикновени колелета. Цената на K-Bike към момента е 1100 евро, а City-Bike се продава за 1150 евро. Налични са в четири цвята – черен, син, червен и оранжев. Набил Фекир пък се придвижва с тротинетка K-Trotter за 600 евро.

Карим Бензема с K-Bike

Бенжамен Менди (вторият отляво) с K-Bike

Тиаго Силва с K-Bike

Анхел ди Мария със City-Bike

Хосем Ауар със City-Bike

Лейвин Курзава със City-Bike

Набил Фекир с K-Trotter