Купата на африканските нации започна в Египет в петък, а в мача на откриването домакините победиха Зимбабве с 1:0. На по-наблюдателните зрители може да е направила смяната в състава на „воините“, когато Талент Чиуапиуа се появи на мястото на капитана Ноулидж Мусона.

С наличието на играчи, чиито имена в превод от английски означават Талант (Талент) и Познание (Ноулидж), Зимбабве може да се окаже фаворит за титлата.

Трябва да се отбележи, че в стартовия състав селекционерът Съндей Чидзамбуа (б.ред. - първото му име от английски се превежда Неделя), заложи на още играчи с любопитни имена.

В защита беше Дивайн (Божествен) Лунга, а в средата действа Марвелъс (Чудесен) Накамба. В халфовата линия игра 23-годишният Тийнейдж Хадебе, който преди четири години е излязъл от тийндейджърската възраст.

В състава на Съндей Чидзамбуа има пълкодовец – Маршал Мунетси, и поет – Овиди Каруру, който явно е кръстен на древноримския поет Овидий. Десет минути преди края на мача с Египет беше извършена и вратарска смяна. Така на терена се появи Елвис, но не Пресли, а Чипезезе, който замени титуляра Едмор Сибанда.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Капитанът Ноулидж Мусона

Нападателят Талент Чиуапиуа

Защитникът Дивайн Лунга

Халфът Тийнейдж Хадебе

"Чудесният" Марвелъс Накамба

Резервният вратар Елвис Чипезезе

Овиди Каруру

Маршал Мунетси