Италианският третодивизионен Про Пиаченца претърпя катастрофална загуба в 27 кръг на Група „А“ от Серия „Ц“. „Червено-черните“, които през тази година честват 100-годишнината си, отстъпиха с 0:20 като гост на Кунео. Такава срамна загуба рядко се среща дори и по аматьорските терени в България.

В основата на срамното поражение са финансовите затруднения на клуба. Играчите не са получавали заплати от август и в момента стачкуват. Това принуди клубната управа да изведе срещу Кунео младоци между 16 и 19 години.

Това обаче не е всичко, тъй като шефовете успяха да съберат само седем играчи за началото на мача и толкова бяха вписани в стартовия състав. В течение на двубоя се появи и осми, който, преди да се появи на терена, трябваше да доказва, че е легитимен футболист на клуба.

„Никога преди не сме виждали такъв фарс и няма да допуснем да се повтори. Това е обида за целия спорт“, обяви президентът на Италианския футболен съюз Габриеле Гравина.

Хшиан Камис наниза шест гола за успеха на Кунио. Едоардо Дефенди добави пет попадения. Микеле Емаусо и Франческо де Стефано се отличиха с по хеттрик. Джузепе Касо, Франческо Фериери и Никола Алваро също се разписаха.

Срамната загуба беше предшествана от други мачове, в които Про Пиаченца не се яви заради липса на футболисти. Клубът дължи общо 500 000 евро на 15 играчи.