Бърнли загуби у дома от Нюкасъл с 1:2 в последния мач от 13-ия кръг на английската Висша лига. Срещата започна с 30 минути закъснение, след като съдийски наблюдател припадна в тунела, по който футболистите излизат на терена, а след това бе закаран в болница.

Гостите поведоха още в 4-ата минута, когато след изпълнение на корнер Бен Мий имаше малшанса да си отбележи автогол при удар на Киърън Кларк и рикошет.

Вторият гол за „свраките“ падна по идентичен начин като първия. В 23-ата минута След ново изпълнение на корнер Киърън Кларк отново отправи шут и този път неговото име бе записано като голмайстор. Домакините намалиха пет минути преди края на първата част след гол на Сам Воукс.

След почивката „виненочервените“ опитаха всичко по силите си да стигнат до изравнителен гол, но нито те, нито гостите успяха да реализират някое от положенията си. В добавеното време грешникът Бен Мий можеше да изравни, но след удара му последва рикошет и топката излезе в корнер. Така резултатът остана непроменен.

Нюкасъл записа трети успех за сезона и първи като гост, за да се изкачи до 13-а позиция във временното класиране с 12 точки. Бърнли също остава над опасната зона, заемайки 17-о място с 9 точки и една повече от Саутхемптън, Кардиф и Фулъм.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019