Близките до капитана на Аякс Матайс де Лихт го съветвали да се ориентира към трансфер в Манчестър Юнайтед, а не в Барселона или ПСЖ съобщават испанските медии.

Каталунците, парижани, Ювентус и „червените дяволи“ са свързвани с трансфер на тийнейджъра. Испанският журналист Ориол Доменек говори пред каталунско радио, че близки хора до 19-годишния централен защитник са го посъветвали да се присъедини към Юнайтед, след което да отиде в по-нататъшен етап от кариерата си в Барселона.

Опасенията на съветниците били, че Де Лихт трудно ще намери твърдо титулярно място на „Камп Ноу” в конкуренцията на Жерар Пике, Клеман Ленгле и Самюел Юмтити. Затова за Де Лихт щяло да е по-лесно да се утвърди на „Олд Трафорд“ и след три години да премине в настоящия испански шампион.

Според последните информации обаче ПСЖ е склонен да даде най-голяма оферта за бранителя – 80 милиона евро, след като той спечели дубъл с Аякс през изминалия сезон в Холандия. Каталунците мислят да предложат с 5 милиона евро по-малка сума.