Световният шампион Франция си има сериозна конкуренция за първото място в група „H“ на квалификациите за Евро 2020. Турция разби у дома Молдова с 4:0 и събра максимумалните 6 точки след първите си две срещи в групата, очаквайки битката с „петлите“ през юни в Коня. В първия си мач турците спечелиха с 2:0 при визитата си в Албания.

Головете в Ескишехир срещу молдовците реализираха защитникът Хасан Калдъръм (24) от Фенерахче, нападателят на Евертън Дженк Тосун  (26, 53) и Каан Айхан (70) от Фортуна Дюселдорф. Две асистенции записа Денис Тюруч от Кайзериспор, а за първите две попадения пасове дадоха Хакан Чалханоглу от Милан и капитанът Бурак Йълмаз от Бешикташ, който в 52-ата минута си спечели и дузпа, но след това не успя да я реализира. Вратарят на молдовците  Алексей Кошелев  изби шута в корнер. След последвалото центриране стражът сгреши при излизането си и Тосун вкара втория си гол в мача за 3:0.

След втория си пореден успех Турция излезе временно начело в групата с 6 точки преди мача на Франция срещу Исландия. За Молдова това е второ поредно поражение, след като на старта тимът загуби с 1:4 у дома от „петлите“.

В следващия кръг Турция посреща Франция на 8 юни в град Коня.

КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕВРО 2020